Polityka prywatności

A A A
Polityka prywatności serwisu BIZNESiSTYL.pl

W trosce o ochronę prywatności osób korzystających z serwisu BIZNESiSTYL.pl usługodawca - SAGIER PR S.C. w Rzeszowie - publikuje zasady przetwarzania informacji  uzyskanych w toku czynności dokonywanych przez użytkowników i czytelników serwisu wraz z zastrzeżeniami prawnymi usługodawcy.


I.    Przetwarzanie danych osobowych
  1. Celem przetwarzania danych osobowych jest umożliwienie korzystania z funkcjonalności serwisu, w tym bycia stroną umowy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, zgłoszenia reklamacji oraz dostosowania serwisu do potrzeb usługobiorców.
  2. Usługodawca zapewnia usługobiorcom korzystanie z części przygotowanych dla nich funkcjonalności w sposób anonimowy. Jednakże, w celu skorzystania z wszystkich dostępnych opcji wymagane jest dokonanie rejestracji konta w oparciu o formularz rejestracyjny, w którym obligatoryjnie wymagane jest podanie imienia, nazwiska, adresu poczty elektronicznej, hasła, zaakceptowanie treści regulaminu serwisu oraz wyrażenie zgody na przetwarzanie tych danych. Adres poczty elektronicznej i hasło służy do dalszego logowania się do konta użytkownika. Imię i nazwisko stanowią widoczny dla usługobiorców identyfikator użytkownika.
  3. Z chwilą zalogowania się w serwisie za pośrednictwem serwisu Facebook.com, serwis ten przekazuje usługodawcy takie dane jak imię nazwisko, zdjęcie profilowe, płeć, sieci, identyfikator użytkownika, listę znajomych i inne informacje, które usługobiorca udostępnia publicznie, na co usługodawca wyraża zgodę. Równocześnie usługobiorca akceptuje treść regulaminu i polityki prywatności.
  4. Kontaktując się z usługodawcą, przetwarzane są także co najmniej imię, nazwisko i adres poczty elektronicznej. Użytkownik może podać usługodawcy także fakultatywne dane, np. zawód, wiek, płeć, które przetwarzane będą w celu uzyskania szczegółowych informacji o profilu użytkownika i udoskonalenia serwisu zgodnie z tym profilem, a także w celu statystycznym i reklamowym..
  5. Możliwe jest subskrybowanie biuletynu promocyjno-informacyjnego serwisu (newsletter) oraz wyrażenie zgody na przetwarzanie danych w celu otrzymywania informacji handlowych od usługodawcy lub podmiotów, na rzecz których usługodawca działa.
  6. Korzystanie z oferowanych przez usługodawcę funkcjonalności ma charakter dobrowolny. Inni usługobiorcy mają możliwość wglądu w opublikowane przez użytkownika treści w serwisie.
  7. W trakcie korzystania z usług, usługodawca zbiera dane zawarte w tzw. plikach logów systemowych, które zawierają informacje takie jak: numer IP, nazwa sieciowa komputera (host), dostawca Internetu (np. Netia), przeglądarka (np. Mozilla Firefox), czas spędzony w serwisie, strony, które w tym czasie są otwierane przez usługobiorcę.
  8. Każda zamieszczona w serwisie treść posiada dane ją identyfikujące, takie jak imię, nazwisko, data zamieszczenia, nr IP komputera, z którego dokonano zamieszczenia. Pozwala to na identyfikację użytkownika.
  9. Usługodawca stosuje mechanizm „cookies” służący do identyfikacji przeglądarki usługobiorcy. Usługodawca wykorzystuje informacje o użytkownikach w celu prowadzenia serwisu, ulepszania jego funkcjonalności i zawieranych treści, uzyskiwania danych statystycznych, analizy zachowań użytkowników, uzyskania informacji demograficznych oraz personalizacji zawartości stron serwisu. Zawartość plików „cookies” nie pozwala na identyfikację użytkowników.
  10. Ruch w serwisie monitorowany jest za pośrednictwem aplikacji Google Analitycs i statystyk wewnętrznych. Aplikacje te pozwala przetwarzać dane statystyczne o sposobie i popularności stron serwisu. Dane statystyczne nie pozwalają na identyfikację użytkowników.
  11. W serwisie wyświetlane są reklamy pochodzące z serwerów zewnętrznych. Niektórzy ich dostawcy, np. Google może używać mechanizmu „cookies”, tzw. sygnalizatorów WWW czy „cookies DART”, które polegają na tym, że w momencie wyświetlania kreacji reklamowej reklamodawca lub usługodawca otrzymuje dane usługodawców, takie jak adres IP, dostawca Internetu, rodzaj przeglądarki. System pozwala na indywidualizację wyświetlanych usługobiorcom reklam w oparciu o geolokalizację lub zainteresowania użytkowników na podstawie najczęściej odwiedzanych stron.
  12. Usługodawca udostępnia dane osobowe użytkowników tylko i wyłącznie na uzasadnione żądanie uprawionych organów, z zastrzeżeniem pkt 14 poniżej.
  13. Usługodawca nie odsprzedaje bazy danych osobom trzecim, z zastrzeżeniem pkt 14 poniżej.
  14. O ile użytkownik wyrazi osobną zgodę na otrzymywanie informacji handlowej, jego adres poczty elektronicznej będzie przetwarzany w celu przygotowania i wysyłania mu tej informacji handlowej przez Sagier PR s.c. lub podmioty, na zlecenie których usługodawca działa.
II.    Prawa użytkowników serwisu
  1. Każdy użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane, ich zmiany lub usunięcia oraz uzyskania szczegółowych informacji o sposobie ich wykorzystania i zabezpieczenia. Zmiana lub usunięcie danych osobowych użytkownika może nastąpić także automatycznie w razie zmiany lub usunięcia przez użytkownika konta w serwisie BIZNESiSTYL.pl. Każdy użytkownik ma prawo wnieść sprzeciw w sposób prawem przewidziany.
  2. Adresy właściwe związane z prawami użytkowników serwisu: panel konta użytkownika (pod adresem www.biznesistyl.pl/moje_konto),  kontakt (www.biznesistyl.pl/kontakt).
  3. W każdej chwili możliwe jest wyłączenie mechanizmu „Cookies” w przeglądarce usługobiorcy, jednakże może to spowodować utrudnienia w korzystaniu z wszystkich funkcjonalności serwisu.

III.    Prawa własności intelektualnej

Zawartość serwisu jest własnością Sagier PR s.c. w Rzeszowie. Serwis, logo, nazwa, koncepcja, układ, treść i poszczególne elementy treści serwisu są utworami chronionymi autorskimi prawami osobistymi i majątkowymi. Ich wykorzystanie jest zastrzeżone i – o ile nie stwierdzono wyraźnie inaczej lub nie wydano pisemnej uprzedniej zgody – zabronione.
 
 
IV.    Linki zewnętrzne
 
Usługodawca nie ponosi odpowiedzialności za linki umieszczone w serwisie wynikające z reklam albo wstawione przez redakcję lub użytkowników, które umożliwiają bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Niniejsza polityka prywatności odnosi się tylko i wyłącznie do treści dostępnych w serwisie BIZNESiSTYL.pl. Zalecane jest zapoznanie się z polityką prywatności właścicieli lub administratorów innych stron internetowych.
 
 
V.    Ograniczenia odpowiedzialności
 
Usługodawca nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody wynikłe z dostępu, korzystania z serwisu lub pobierania z niego materiałów, danych, tekstów, zdjęć, lub innych plików. Usługodawca nie ponosi także odpowiedzialności za niezależne od niego błędy techniczne lub administracyjne w działaniu serwisu oraz za przerwy w jego dostępności.
 

VI.    Postanowienia końcowe
 
Usługodawcą, a zarazem administratorem danych osobowych jest SAGIER PR s.c. Inga Safader-Powroźnik, Aneta Gieroń-Górak, Adam Cynk z siedzibą w Rzeszowie przy ul. Cegielnianej 18C/2, NIP: 8133549002, REGON: 180335956. Pytania i uwagi odnośnie zasad polityki prywatności użytkowników serwisu BIZNESiSTYL.pl należy kierować na adres znajdujący się na stronie www.biznesistyl.pl/kontakt.

Usługodawca zastrzega sobie prawo do zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie (www.biznesistyl.pl/polityka-prywatnosci).
VIP Wrzesień-Październik

VIP Wrzesień-Październik
w numerze m.in.:

• Ryszard Jania - w motoryzacji ważny jest sojusz! • Prezydent Rzeszowa Tadeusz Ferenc • Cerkamed jeszcze pokaże • Dzisiejsza Rosja • Ocaleni Żydzi z Podkarpacia
Money.pl - Kliknij po więcej
Giełda
GPW 2017-09-22 18:59
WIG 64397.32 +0,29%
WIG20 - -
mWIG40 4924.84 -0,13%
sWIG80 15125.13 -0,06%
Wspierane przez Money.pl
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
Kursy walut
NBP 2017-09-22
USD 3,5651 -0,90%
EUR 4,2746 -0,27%
CHF 3,6807 -0,63%
GBP 4,8369 -0,35%
Wspierane przez Money.pl
Money.pl - Kliknij po więcej
Surowce - notowania online
Nazwa Jednostka Wartość [USD] Zmiana Ostatnia zmiana
 Złoto uncja 1300,70 +0,42% [20:15]
 Ropa brent baryłka 56,73 +0,48% [20:15]
 Pallad uncja 918,95 +0,92% [20:14]
 Platyna uncja 934,10 -0,57% [20:15]
 Srebro uncja 17,04 +0,12% [20:15]
Wspierane przez Money.pl
http://www.swiatpogody.pl
Reklama

NASI PARTNERZY