Reklama

Biznes

Spotkania biznesowe i integracja firm w kantynie Inkubatora Technologicznego

Anna Olech
Dodano: 02.07.2015
20843_IMG_7864
Share
Udostępnij
W Inkubatorze Technologicznym Podkarpackiego Parku Naukowo-Technologicznego w Jasionce powstało zupełnie nowe miejsce. Kantyna, która działa od 23 czerwca ma być nie tylko stołówką dla pracowników przedsiębiorstw z Inkubatora, ale także, a może przede wszystkim, miejscem spotkań biznesowych oraz networkingowych. Cyklicznie będą się tam również odbywać „Śniadania biznesowe”. Pierwsze zaplanowano już 9 lipca. 
 
Kantyna w Inkubatorze Technologicznym powstała nie tylko z myślą o stworzeniu stołówki, w której pracownicy będą mogli zjeść śniadanie czy obiad. – Chcemy, by była ona miejscem spotkań biznesowych – wyjaśnia Barbara Kostyra, wiceprezes Rzeszowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A. – Zależy nam na tym, by przedsiębiorcy działający w Inkubatorze mieli miejsce, gdzie mogą się poznać, wymienić doświadczenia, nawiązać współpracę. Często przedsiębiorcy i ich pracownicy, w sumie 108 osób, mijają się w Inkubatorze, a chcemy by te firmy zintegrowały się i być może nawiązały współpracę. A takie przykłady mamy – jedna firma działająca w Parku wygenerowała pojawienie się dwóch przedsiębiorstw, które są z nią bezpośrednio związane. To naturalny proces i niezwykle ważny dla rozwoju gospodarki.
 
Pierwszym takim spotkaniem dla nowych firm z Inkubatora, będzie „Śniadanie biznesowe”. W jego trakcie będą one miały możliwość zaprezentowania się, pokazania swojego profilu działalności innym przedsiębiorcom i zapoznania się z nimi oraz z pracownikami Podkarpackiego Parku Naukowo-Technologicznego. Śniadania będą miały formę otwartą i cykliczną, według planów będą się odbywały raz na pół roku. 
 
Na co dzień w kantynie pracownicy będą mogli zamówić i zjeść śniadanie lub obiad. Obecnie w ofercie są m.in. kanapki, trzy zestawy obiadowe, w tym zestaw „fit” dla osób dbających o zdrowie, ale są również posiłki wysoko kaloryczne, przygotowywane głównie z myślą o osobach pracujących fizycznie w halach produkcyjnych. Do wyboru są trzy sałatki, do tego doskonała kawa i codziennie świeże ciasto na deser. W kantynie dostępna jest też dla wszystkich kuchenka mikrofalowa, w której pracownicy mogą odgrzać własny posiłek i na miejscu go zjeść. 
 
Aby oferta była jak najlepiej dopasowana do potrzeb potencjalnych klientów kantyny, przygotowana została ankieta, o wypełnienie której proszeni są wszyscy korzystający z niej. W planach jest również stworzenie mailowego systemy zamówień. W ten sposób, dzień wcześniej będzie można składać zamówienie na obiad na dzień następny. Firmy działające w Inkubatorze mogą również wynajmować kantynę na własne spotkania biznesowe oraz spotkania wewnętrzne, lub korzystać z obsługi cateringowej.
 
Share
Udostępnij
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nasi partnerzy