Reklama

Lifestyle

Wegańska sobota w Rzeszowie

opracowanie Dagmara Goś
Dodano: 04.04.2014
11617_8060_borowkowyjogurtowsiany
Share
Udostępnij

W sobotę (5 kwietnia) od godzinie 14 w klubokawiarni Hola Lola odbędzie się spotkanie – Rzeszowska Kuchnia Społeczna w ramach ogólnopolskiego Tygodnia Weganizmu. Jest więc świetna okazja spróbować mnóstwa wegańskich dań, a także możliwość osobistego zaangażowania się w tworzenie potraw. Pomysłodawczynią sobotniego spotkania jest Anna Kłeczek, rzeszowska weg-Anka. 

Ania, absolwentka dziennikarstwa w rzeszowskiej Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania, nigdy nie przepadała za mięsem, mlekiem czy jajkami, stąd też decyzja o przejściu na dietę wegańską była dla niej oczywista. 

Kuchnia bezmięsna obrosła różnymi złymi skojarzeniami, ale na szczęście coraz większa ich popularność oraz świadomość kulinarna społeczeństwa sprawiają, że osoby, które jedzą  różne przysmaki, ale bez grama mięsa, nie są już traktowani jak odmieńcy. 

Anna Kłeczek przekonuje, że przygotowywanie wegańskich potraw wcale nie jest trudne. Można wymyślać zupełnie nowe smaki albo „weganizować” tradycyjne potrawy. O tym, jak przygotować tego typu dania oraz jak smakują, będzie można się przekonać już w sobotę. 

https://www.facebook.com/events/749530011724893/


Share
Udostępnij
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nasi partnerzy