Reklama

Kuchnia i smaki

Smak Bieszczadów w centrum Rzeszowa
Smak Bieszczadów w centrum Rzeszowa

W najbliższy piątek, 14 sierpnia, w Restauracji Wesele Hotelu Bristol, o godz. 19.00 rozpocznie się uczta godna bieszczadzkiego...

Domowe przetwory stają się trendy
Domowe przetwory stają się trendy

Dawniej lato i jesień były czasem wytężonej pracy...

Dom Gościnny "Stare Siedlisko"
Dom Gościnny "Stare Siedlisko"

Dom Gościnny "Stare Siedlisko" w Borku Starym k. Tyczyna to jedno z najciekawszych miejsc dla pasjonatów winiarstwa na Podkarpaciu. Zlokalizowane na malowniczym terenie Pogórza Dynowskiego gospodarstwo enoturystyczne jest doskonałym miejscem na organizację imprez rodzinnych, okolicznościowych oraz spotkań firmowych połączonych z...

Warsztaty kulinarne w kolbuszowskim skansenie
Warsztaty kulinarne w kolbuszowskim skansenie

W sobotę, 30 maja szkołę z Trzebosi w kolbuszowskim skansenie wypełnią aromaty kuchni regionalnej. Uczestniczy warsztatów kulinarnych będą gotować prawdziwe pyszności pod okiem pani Janiny Olszowy.

Kto i kiedy jako pierwszy poznał smak czystego alkoholu
Kto i kiedy jako pierwszy poznał smak czystego alkoholu

Trudno jest jednoznacznie ustalić, kto i kiedy otrzymał po raz pierwszy czysty alkohol (destylat). Jest bardzo prawdopodobne, że znali go już starożytni kapłani w Egipcie. Z przekazów pisemnych wiemy też, że Arystoteles znał prawdopodobnie czysty alkohol i otrzymywał go poprzez...

Reklama
Warsztaty kulinarne Poznaj Smak Zdrowia
Warsztaty kulinarne Poznaj Smak Zdrowia

28 marca od 10 do 13 w restauracji Hola Lola odbędą się warsztaty kulinarne Poznaj Smak Zdrowia. Warsztaty przeznaczone są dla osób, które zaczynają przygodę ze zdrowym odżywianiem, chcą zrzucić kilka kilogramów lub z powodu nietolerancji np. na gluten muszą na nowo odnaleźć się w kuchni.

Akademia Kulinarna w Instytucie Kulturalnym w Rzeszowie
Akademia Kulinarna w Instytucie Kulturalnym w Rzeszowie

Od czwartku, 12 marca w Instytucie Kulturalnym im. Chune Goldberga w Rzeszowie bardzo smakowite przedsięwzięcie ? działalność rozpoczyna Akademia Kulinarna. O godz. 17.30 będzie można się przekonać, jak wyglądają zajęcia, a potem uczestniczyć w nich do końca czerwca. Pierwsze...

Smacznie, zdrowo i z pasją w rzeszowskim Vegus Barze
Smacznie, zdrowo i z pasją w rzeszowskim Vegus Barze

To nowe miejsce na rzeszowskiej mapie kulinarnej. Przestrzeń niewielka, przytulna, nowocześnie urządzona, a w menu potrawy wegańskie. Do Vegus Baru przy ul. Jagiellońskiej w Rzeszowie zaglądają nie tylko weganie i wegetarianie, ale też osoby, które nigdy takich dań nie próbowały. Szczególnie...

Pączki, faworki i oponki - ucztujmy w  Tłusty Czwartek
Pączki, faworki i oponki - ucztujmy w Tłusty Czwartek

Nie przystoi nie zjeść, choć jednego pączku w czas Tłustego Czwartku. Już za tydzień koniec karnawału, więc ucztujmy i bawmy się. Magdalena Pietrucha, nasza blogerka specjalnie dla Was przygotowała kilka pysznych przepisów z tej okazji.

Gotowanie jak dobra zabawa. Warsztaty kulinarne w Rzeszowie
Gotowanie jak dobra zabawa. Warsztaty kulinarne w Rzeszowie

Są spotkania miłośników nowych technologii, mediów społecznościowych, dlaczego nie zorganizować spotkań kulinarnych, w trakcie których uczestnicy poznawaliby tajniki kuchni polskiej i tej z najdalszych zakątków świata, a przy okazji świetnie się bawili?! Z takiego założenia...

Wypiekarnia - słodko, słono, smakowicie!
Wypiekarnia - słodko, słono, smakowicie!

Z podróży, nagabywań rodziny i znajomych oraz kulinarnych prób Martyny i Łukasza Mrozowskich w zaciszu domowej kuchni zrodził się pomysł na Wypiekarnię. Miejsce, w którym klienci codziennie będą mogli zjeść pyszny sernik, tartę czy Brownie własnoręcznie upieczone i udekorowane przez właścicieli. Słodkości...

Reklama
Świąteczne słodkości od Znerwicowanej żony
Świąteczne słodkości od Znerwicowanej żony

Puszysty sernik bez sera, urocze muffinki Rudolfa, "barokowe" w smaku Rokoko, miodownik z niewielką ilością miodu, za to z dużym udziałem kokosu i mleka skondensowanego, ciasto mocno pomarańczowe i? pierniczki oczywiście. Takie pyszności na święta Bożego Narodzenia poleca Magdalena Pietrucha, prowadząca...

Na św. Marcina najlepsza gęsina
Na św. Marcina najlepsza gęsina

Wywodząca się jeszcze ze średniowiecza tradycja spożywania w dniu św. Marcina (11 listopada) mięsa z gęsi z czasem w Polsce zanikła. Od kilku lat obserwujemy powrót do tej tradycji, a na rzeszowskim rynku stara się ją popularyzować m.in. restauracja KUK NUK. - Przez cały weekend aż do 11 listopada będziemy zachęcać...

Najsmaczniejsza jest jesień według Hani!
Najsmaczniejsza jest jesień według Hani!

Dynia, grzaniec, imbir, goździki? Istna aromaterapia w szare wieczory! - to fragment odpowiedzi, która nam najbardziej posmakowała podczas rozstrzygania konkursu organizowanego przez BIZNESiSTYL.PL i restaurację KUK NUK. Nagroda to voucher o wartości 200 zł na kolację dla dwóch osób w restauracji KUK NUK (CH...

Wygraj kolację w restauracji KUK NUK w konkursie BIZNESiSTYL.pl
Wygraj kolację w restauracji KUK NUK w konkursie BIZNESiSTYL.pl

Jeszcze kilka dni i będziemy musieli pożegnać się z latem, ale na pocieszenie mamy dla Was pyszną niespodziankę - voucher o wartości 200 zł na kolację dla dwóch osób w restauracji KUK NUK (CH Plaza, ul. Rejtana 65) w Rzeszowie. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie:...

"Żar nad Wetliną" - nowości piwne w Ursa Maior
"Żar nad Wetliną" - nowości piwne w Ursa Maior

Ursa Maior w Uhercach Mineralnych dokładnie rok temu uwarzyła swoje pierwsze piwo w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa, a z okazji pierwszych urodzin Piwowarka Aga postanowiła pochwalić się 14. piwem z serii bieszczadzko-meteorologicznej. Było piwo w klimatach jesiennych, zimowych, było w wiosennych...

Miejsca na Podkarpaciu polecane przez Magdę Gessler
Miejsca na Podkarpaciu polecane przez Magdę Gessler

Możną ją lubić, albo nie, nie ma jednak wątpliwości, że Magda Gessler rozbudziła kulinarne gusta Polaków. Przy okazji udowodniła, że w Polsce nie brakuje uroczych, swojskich, klimatycznych i niekoniecznie snobistycznych miejsc, gdzie można świetnie zjeść, a przy okazji zachwycić...

Kulinarna rewolucja w CH Plaza Rzeszów
Kulinarna rewolucja w CH Plaza Rzeszów

Z początkiem lipca 2014 r. w rzeszowskiej Plazie oficjalnie otwarta została nowa restauracja KUK NUK. Jest to wyjątkowa propozycja dla osób chcących spróbować polskiej kuchni fusion w najlepszym wydaniu. Restauracja ma prawie 300 mkw i znajduje się na parterze centrum.

Galicyjski konkurs win w Łańcucie
Galicyjski konkurs win w Łańcucie

Dwa dni wielkiego święta wina. 26 i 27 czerwca br. w Zamku w Łańcucie odbędzie się IV Międzynarodowy Galicyjski Konkurs Win. O medale złote, srebrne i brązowe będą walczyć wina z najróżniejszych regionów świata.

Rzeszowski weekend smakosza za pół ceny
Rzeszowski weekend smakosza za pół ceny

Skosztować kulinarnych specjałów restauracji, płacąc jedynie połowę ceny i zostać recenzentem kulinarnych? Okazja ku temu nadarzy się w najbliższy weekend (14-15 czerwca) w trakcie plebiscytu "Korona Smakosza". Odwiedzający lokale, które zgłoszą się do udziału w konkursie, oceniają je i wskażą te najlepsze...

"Smak miłości" Agnieszki Maciąg
"Smak miłości" Agnieszki Maciąg

Kiepsko gotuję, na poradniki patrzę sceptycznie, a te pisane przez modelki traktuję z przymrużeniem oka. Moja nieufność była jednak na wyrost. "Smak miłości" Agnieszki Maciąg jest ciepłą opowieścią o smakach i zaproszeniem do ulubionego miejsca z dzieciństwa większości z nas, do kuchni. Popularna polska modelka nie...

Wielkanocne smaki świata
Wielkanocne smaki świata

Jak smakują polskie przysmaki z wielkanocnego stołu, wiemy wszyscy, ale jakie smakołyki przy okazji Wielkiej Nocy trafiają na stoły Szkotów, Chorwatów, albo Brazylijczyków, już niekoniecznie. W hotelu i restauracji "Jaś Wędrowniczek" w Rymanowie w najbliższą niedzielę ( 13 kwietnia) od godz. 13 do 17 będzie okazja smakować wielkanocnej...

Wegańska sobota w Rzeszowie
Wegańska sobota w Rzeszowie

W sobotę (5 kwietnia) od godzinie 14 w klubokawiarni Hola Lola odbędzie się spotkanie - Rzeszowska Kuchnia Społeczna w ramach ogólnopolskiego Tygodnia Weganizmu. Jest więc świetna okazja spróbować mnóstwa wegańskich dań, a także możliwość osobistego zaangażowania się w tworzenie potraw. Pomysłodawczynią sobotniego spotkania...

Ekologia w kuchni, czyli EkoBazar
Ekologia w kuchni, czyli EkoBazar

Od dziś można wybrać się na ekologiczne zakupy na EkoBazar w Centrum Handlowym Plaza w Rzeszowie. Stoiska z ekologiczną żywnością będą czynne od godziny 10 na parterze Plazy. EkoBazar potrwa do niedzieli 16 marca.

BlogerChef w Dworze Kombornia
BlogerChef w Dworze Kombornia

Już w najbliższy weekend, 14-16 marca w Dworze Kombornia odbędzie się III półfinał konkursu BlogerChef. Impreza skierowana jest do blogerów kulinarnych, którzy pragną podzielić się swoimi kreatywnymi pomysłami z szerszą publicznością. Przy okazji ucząc się od innych pasjonatów gotowania i zdobywając cenne nagrody. Zadaniem...

Naturalne dekorowanie
Naturalne dekorowanie

Ozdabiając ciasto czy tort coraz częściej decydujemy się na taką dekorację, która nie tylko zachwyci swoją oryginalnością, ale będzie również zdrowa i ekologiczna. Sztuczne barwniki i kilogramy cukru odchodzą do lamusa. Nastał czas naturalnych dekoracji.

Międzynarodowy Dzień Pizzy. Jaką pizze najchętniej wybierają Polacy?
Międzynarodowy Dzień Pizzy. Jaką pizze najchętniej wybierają Polacy?

Choć istnieje kilkaset jej wariacji, to najczęściej i tak wybieramy jej podstawową wersję. Ponad 60 proc. Polaków sięga po kawałek tradycyjnej Margherity. 9. lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Addio pomidory, czas na likopen!
Addio pomidory, czas na likopen!

Jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy, zawiera właściwości antynowotworowe, a także dba o kondycję serca i kości. Pora na likopen, naturalny barwnik roślin czerwonych.

Wyłuskaj co najlepsze
Wyłuskaj co najlepsze

Orzechy włoskie są bardziej kaloryczne od pączków. 100 gram tych suchych owoców to ponad 600 kcal, podczas gdy lukrowana przyjemność to "zaledwie" jakieś 400 kcal. Orzechy zawierają też spore ilości tłuszczu ? bo około 60%. Mimo wszystko są one zdecydowanie zdrowsze dla naszego organizmu.

Gotuj na zdrowie
Gotuj na zdrowie

Zdrowe gotowanie to nie tylko dobór właściwych produktów, unikanie nadmiaru tłuszczu czy soli. To również dobór właściwych garnków i patelni, a właściwe materiałów z jakich są wykonane, ponieważ nie wszystkie pozostają obojętne dla naszego zdrowia. Jednak odpowiednio użytkowane gwarantują bezpieczeństwo.

1 2 3 4 5

POLECANE

RZESZÓW WEATHER
Reklama

NAJPOPULARNIEJSZE W ZAKŁADCE

Miejsca na Podkarpaciu polecane przez Magdę Gessler

Możną ją lubić, albo nie, nie ma jednak wątpliwości, że Magda Gessler rozbudziła...

Kochamy słodkości, ale tradycyjnie wypiekane

Mimo że wyglądają pięknie ? wszystkie kupowane w sklepach ciasta - smakują podobnie, wręcz identycznie...

Wypiekarnia idealnie pysznych słodkości i domowego klimatu

Zanurzyć się w wyrazistych smakach: czekolady, orzechów, chili albo...

Reklama

NASI PARTNERZY

zamknij

Szanowny Czytelniku !

Zanim klikniesz „Zgadzam się” lub zamkniesz to okno, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz przekazujemy informacje o tzw. cookies i o przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych. Klikając „Zgadzam się” lub zamykając okno, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez Zaufanych Partnerów Grupy SAGIER Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i w aplikacjach w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty) w tym na umieszczanie znaczników internetowych (cookies itp.) na Twoich urządzeniach i odczytywanie takich znaczników, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu” lub zamknij to okno.
Jeśli nie chcesz wyrazić zgody, kliknij „Nie teraz”. Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz edytować zakres zgody, w tym wycofać ją całkowicie, przechodząc na naszą stronę polityki prywatności. Powyższa zgoda dotyczy przetwarzania Twoich danych osobowych w celach marketingowych Zaufanych Partnerów. Zaufani Partnerzy to firmy z obszaru e-commerce i reklamodawcy oraz działające w ich imieniu domy mediowe i podobne organizacje, z którymi Grupa SAGIER współpracuje.
Podmioty z Grupy SAGIER w ramach udostępnianych przez siebie usług internetowych przetwarzają Twoje dane we własnych celach marketingowych w oparciu o prawnie uzasadniony, wspólny interes podmiotów Grupy SAGIER. Przetwarzanie takie nie wymaga dodatkowej zgody z Twojej strony, ale możesz mu się w każdej chwili sprzeciwić. O ile nie zdecydujesz inaczej, dokonując stosownych zmian ustawień w Twojej przeglądarce, podmioty z Grupy SAGIER będą również instalować na Twoich urządzeniach pliki cookies i podobne oraz odczytywać informacje z takich plików. Bliższe informacje o cookies znajdziesz w akapicie „Cookies” pod koniec tej informacji.

Administrator danych osobowych

Administratorami Twoich danych są podmioty z Grupy SAGIER czyli podmioty z grupy kapitałowej SAGIER, w której skład wchodzą Sagier Sp. z o.o. ul. Cegielniana 18c/3, 35-310 Rzeszów oraz Podmioty Zależne. Ponadto, w świetle obowiązującego prawa, administratorami Twoich danych w ramach poszczególnych Usług mogą być również Zaufani Partnerzy, w tym klienci.
PODMIOTY ZALEŻNE:
http://www.biznesistyl.pl/
http://poradnikbudowlany.eu/
http://modnieizdrowo.pl/
http://www.sagier.pl/
Jeżeli wyrazisz zgodę, o którą wyżej prosimy, administratorami Twoich danych osobowych będą także nasi Zaufani Partnerzy. Listę Zaufanych Partnerów możesz sprawdzić w każdym momencie na stronie naszej polityki prywatności i tam też zmodyfikować lub cofnąć swoje zgody.

Podstawa i cel przetwarzania

Twoje dane przetwarzamy w następujących celach:
• 1. Jeśli zawieramy z Tobą umowę o realizację danej usługi (np. usługi zapewniającej Ci możliwość zapoznania się z jednym z naszych serwisów w oparciu o treść regulaminu tego serwisu), to możemy przetwarzać Twoje dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.
• 2. Zapewnianie bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszanie naszych usług i dopasowanie ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach), jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług (np. jeśli interesujesz się motoryzacją i oglądasz artykuły w biznesistyl.pl lub na innych stronach internetowych, to możemy Ci wyświetlić reklamę dotyczącą artykułu w serwisie biznesistyl.pl/automoto. Takie przetwarzanie danych to realizacja naszych prawnie uzasadnionych interesów.
• 3. Za Twoją zgodą usługi marketingowe dostarczą Ci nasi Zaufani Partnerzy oraz my dla podmiotów trzecich. Aby móc pokazać interesujące Cię reklamy (np. produktu, którego możesz potrzebować) reklamodawcy i ich przedstawiciele chcieliby mieć możliwość przetwarzania Twoich danych związanych z odwiedzanymi przez Ciebie stronami internetowymi. Udzielenie takiej zgody jest dobrowolne, nie musisz jej udzielać, nie pozbawi Cię to dostępu do naszych usług. Masz również możliwość ograniczenia zakresu lub zmiany zgody w dowolnym momencie.

Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania, czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę, w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy, przez czas jej wykonywania i ewentualnie okres przedawnienia roszczeń z niej (zwykle nie więcej niż 3 lata, a maksymalnie 10 lat), a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora, do czasu zgłoszenia przez Ciebie skutecznego sprzeciwu.

Przekazywanie danych

Administratorzy danych mogą powierzać Twoje dane podwykonawcom IT, księgowym, agencjom marketingowym etc. Zrobią to jedynie na podstawie umowy o powierzenie przetwarzania danych zobowiązującej taki podmiot do odpowiedniego zabezpieczenia danych i niekorzystania z nich do własnych celów.

Cookies

Na naszych stronach używamy znaczników internetowych takich jak pliki np. cookie lub local storage do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach, aplikacjach i w Internecie. W ten sposób technologię tę wykorzystują również podmioty z Grupy SAGIER oraz nasi Zaufani Partnerzy, którzy także chcą dopasowywać reklamy do Twoich preferencji. Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (tj. twój komputer, tablet, smartphone itp.), które przeglądarka wysyła do serwera przy każdorazowym wejściu na stronę z tego urządzenia, podczas gdy odwiedzasz strony w Internecie. Szczegółową informację na temat plików cookie i ich funkcjonowania znajdziesz pod tym linkiem. Pod tym linkiem znajdziesz także informację o tym jak zmienić ustawienia przeglądarki, aby ograniczyć lub wyłączyć funkcjonowanie plików cookies itp. oraz jak usunąć takie pliki z Twojego urządzenia.

Twoje uprawnienia

Przysługują Ci następujące uprawnienia wobec Twoich danych i ich przetwarzania przez nas, inne podmioty z Grupy SAGIER i Zaufanych Partnerów:
1. Jeśli udzieliłeś zgody na przetwarzanie danych możesz ją w każdej chwili wycofać (cofnięcie zgody oczywiście nie uchyli zgodności z prawem przetwarzania już dokonanego na jej podstawie);
2. Masz również prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Pod tym adresem znajdziesz dodatkowe informacje dotyczące przetwarzania danych i Twoich uprawnień.