Tag: kuchnia i smaki

Pierwsze urodziny Kawy Rzeszowskiej i kawa za 1zł!
Dokładnie rok temu, Kawa Rzeszowska wyjechała na ulice Rzeszowa. Od początku stawiała na jakość i smak, chcąc przekonać mieszkańców Rzeszowa do swojej marki. Zdobyła uznanie i wielu zwolenników. W najbliższy piątek, 28 sierpnia w podwórzu na ul. Kościuszki 3 odbędą się I urodziny Kawy...

Piętro Cafe. Nowość na rzeszowskiej mapie smaków
Croissanty podawane z domową konfiturą, pancakes z dżemem i owocami, tradycyjna polska jajecznica, a może pasta z marchewki z czarnuszką? Śniadania to nowość w Piętro Cafe, ale cieszą się coraz większą popularnością. Oprócz śniadań, mają też 15 rodzajów kawy, japońską herbatę...

Hindi - pierwsza prawdziwie indyjska restauracja w Rzeszowie
O tym, że przenosimy się z Rzeszowa do Indii widać już przy wejściu. W oknach typowo indyjskie kolory, na ścianach zdjęcia z podróży, a w powietrzu unosi się zapach kurkumy, kardamonu i curry. Jakby ktoś szukał, to w karcie dań nie ma nic polskiego. Wszystko przygotowywane jest według indyjskich...

Od środy w ośmiu rzeszowskich restauracjach Festiwal Restaurant Week
Początek Festiwal Restaurant Week już w środę, 18 kwietnia i potrwa do końca miesiąca. Restauratorzy zapraszają w 13 regionach i w ponad 30 polskich miastach. W trakcie festiwalu za trzydaniowy posiłek zapłacimy 49 zł od osoby. Wystarczy wejść na www.restaurantweek.pl, zarejestrować konto...

Ciepły montaż okien
Inwestorzy przeznaczając oszczędności swojego życia, chcieliby aby wymarzony dom był ciepły i generował niskie rachunki za ogrzewanie. Sposobem na wyeliminowanie strat cieplnych jest odpowiedni projekt domu, dobra jakość materiałów wybranych do jego budowy i wykończenia.

Dziarski Barista. Z miłości do kawy w Rzeszowie
Rurki z makaronu, tonik espresso i tiramisu z niespodzianką. To tylko kilka propozycji, jakie znajdziemy w świeżo otwartej kawiarni Dziarski Barista tuż przy rzeszowskim Rynku. Lokal stworzony przez trzech przyjaciół zapoczątkowała miłość do kawy i sztuki.

Czy Rzeszów zmierza do tego, aby zaistnieć na kulinarnej mapie Polski?
Z Magdaleną Katzen, autorką bloga Garniec Smaku, rozmawia Angelika Fila